Zoek

Fysiotherapie Hoogeveen

Fysiotherapie Hoogeveen bij ConnectFit

Met Fysiotherapie Hoogeveen bij ConnectFit ben je snel weer in beweging. Wat je klachten ook zijn, je kunt bij ons snel terecht voor een effectieve behandeling. Wij streven ernaar om iedereen zo snel mogelijk in te plannen.

Fysiotherapie Hoogeveen-Nieuwlande

De fysio-praktijk bij ConnectFit maakt deel uit van Fysiotherapie Hoogeveen-Nieuwlande,  een moderne fysiotherapiepraktijk met een frisse uitstraling en een team van enthousiaste medewerkers. Bij ons staan jij en jouw klachten en wensen centraal.

Blessurespecifieke begeleiding

Moet je herstellen van een vervelende blessure? Of moet je revalideren na bijvoorbeeld een medische ingreep? Herstel en revalidatie is topsport. Met de juiste begeleiding haal je het beste uit jezelf bij herstel, revalidatie en zelfs chronische klachten. In onze sportschool in Hoogeveen bieden we specifieke trainingsprogramma’s die je verder helpen.

Onze behandelingen

Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan behandelingen. Zo bieden wij voor (bijna) elke klacht wel een therapie.

Algemene fysiotherapie

Heb je pijnklachten aan het bewegingsapparaat – zoals spieren, banden, gewrichten en zenuwen – dan helpen wij je graag. Je kunt bij ons terecht met onder meer blessures, werkgerelateerde klachten, klachten door een ongeluk of ziekte, houdingsklachten en verouderingsklachten. Kun je op medische indicatie niet naar ons toe komen, dan komen wij bij je thuis,

Kinderfysiotherapie

Kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Hoogeveen. Van baby tot puber, elk jong mens in de groei kan te maken krijgen met pijn en ontwikkelingsproblemen. Van afwijkende motorische ontwikkeling en afwijkende looppatronen tot schrijf-, houdings- en conditieproblemen, onze kinderfysiotherapeut begint met testen, stelt vervolgens een behandelplan op en biedt begeleiding bij de uitvoering hiervan.

Oefentherapie

Met oefentherapie van fysiotherapie Hoogeveen bouw je de belasting op je spieren en gewrichten geleidelijk weer op. Oefentherapie vergroot de beweeglijkheid van gewrichten, bouwt spierkracht op en verbetert de conditie. Dit versnelt het herstel en kan bovendien klachten voorkomen.

Echografie

Fysiotherapie Hoogeveen gebruikt echografie om diagnoses te stellen. De echo geeft ons een duidelijk beeld van pezen en spieren. Zo kunnen wij verkalkingen, peesirritaties, slijmbeursontstekingen, op sommige locaties botvergroeiingen en afgebroken peesweefsel zichtbaar maken. Met shockwave therapie kunnen onze therapeuten dan exact de juiste locatie behandelen.

Shockwave therapie

In onze fysiotherapiepraktijk kun je terecht voor radiale shockwavetherapie (RSWT), mechanische schokgolven die diep het lichaam in gaan, de impulsen bereiken de hele pijnzone. Shockwave therapie kan het genezingsproces versnellen door het stimuleren van de stofwisseling en het verbeteren van de bloedcirculatie.Dit is een effectieve behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten.

Medical taping

Medical taping bestaat uit het aanbrengen van klevende elastische tape op het lichaam. De tape activeert het lichaamseigen herstelproces door het ondersteunen van de spierfuncties zonder dat het de beweeglijkheid beperkt. Medical taping vermindert ontstekingsreacties, vochtophopingen, bloeduitstortingen, hoofdpijn en overbelasting zoals RSI-klachten of een tenniselleboog. Ook is het te gebruiken voor houdingscorrecties en nabehandeling van blessures.

Triggerpointbehandeling

Actieve triggerpoints in de spieren kunnen tal van klachten veroorzaken, zoals uitstraling in armen, benen of naar het hoofd. Deze voelbare verdikkingen zijn te behandelen met drukpuntmassage, meestal in combinatie met rekoefeningen.

Hardloopanalyse

De hardloopanalyse is een instrument waarmee de samenwerkende disciplines binnen onze sportschool in Hoogeveen jou helpen bij het herstellen en voorkomen van hardloopblessures. Of je nu beginnende of gevorderde hardloper bent, net hersteld bent van een blessure of juist net geblesseerd bent geraakt, wij helpen je verder door middel van de hardloopanalyse. Hiermee kijken wij naar onder meer techniek, pasfrequentie en rompstabiliteit met als doel dat jij (weer) vrijuit kunt hardlopen.

Sportmassage

Een sportmassage door de fysiotherapeuten in onze sportschool in Hoogeveen is een stevige massage die de spieren goed los maakt, zowel voor als na het sporten.

Sportmassage voor het sporten

Een sportmassage voor het sporten zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren. Zo is je lichaam goed voorbereid op de prestatie die komen gaat. Bovendien draagt de massage bij tot meer effectieve trainingen en betere sportprestaties.

Sportmassage na het sporten

Een sportmassage na het sporten zorgt voor afvoer van vocht en afvalstoffen uit de spieren. Dit maakt de spieren weer soepel, kan spierpijn voorkomen, geeft verlichting en bevordert je herstel. Zo kun je je snel weer voorbereiden op een volgende prestatie.

Neem contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.